top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPeter Cnops

Over techniek en technologie

Info of artikels over apparatuur zal je hier niet vaak vinden. De huidige technologie is indrukwekkend, maar ze is en blijft een hulpmiddel. Ik heb geen probleem met mensen die gefascineerd zijn door camera's en lenzen, maar mij boeit het niet. Als ik weet wat voor lens ik best gebruik om een landschap te fotograferen, is dat voldoende. Ik heb trouwens liever een wat minder scherpe foto van een indrukwekkend landschap dan een haarscherpe foto van een nietzeggend onderwerp.


De foto-industrie haalt haar omzet natuurlijk uit de verkoop van camera's, lenzen en toebehoren. Fabrikanten willen ons daarom graag doen geloven dat we betere foto's maken met een nieuwere camera of een duurdere lens. Op talloze sites en kanalen op het web vind je honderden tests en vergelijkingen.


Als je goede foto's wil maken, is apparatuur ondergeschikt. Laat je niet afleiden. Zwicht niet voor de aanbiedingen van nog betere camera's en lenzen. Het is niet de camera die foto's maakt, maar de fotograaf.


Zelfs met een smartphone kan je uitstekende foto's maken. Wat is dan de beste camera en lens? Naar verluidt was het fotograaf Jay Maisel die het eerst zei: The best camera is the one you have with you (De beste camera is degene die je bij je hebt).


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page